Hilsen fra Stafkom NHH 21/22

Det er ikke uten grunn at Bergensbaneløpet blir kalt for «Vårens sprøeste eventyr». I 49 år har løpere fra NHH og BI trosset vær og vind, kjempet mot hverandre i intense dueller over fjellet (og internett i 2021) – alt for å forsvare æren til sine respektive skoler. Gjennom årenes gang er det blitt skapt utallige minner og vennskap på veien mellom Oslo og Bergen.
Årets stafett vil bli den 50. i rekken (!!). Det er med andre ord duket for jubileum.

Det hele startet med et splittet studentmiljø på NHH i 1972; de som var pro-EF(EU) og de som var anti-EF(EU). Noe måtte gjøres for å samle studentmassen igjen, og det rundt noe som var større enn EU, – nemlig det å slå BI. Dermed ble ideen om at fellesskap, mestring og idrettsglede skulle skapes rundt den deilige følelsen av å løpe kjappere enn BI. Da det ikke var vanskelig å be BI opp til dans ble Kienzle-stafetten, senere kalt Bergensbaneløpet, et faktum våren 1973.

For mannen i gata virker det kanskje som at BBL drives av en sterk rivalisering mellom to staute handelshøyskoler som begge ønsker å være best, – men bak tåken av rivalisering og konkurranse skjuler det seg imidlertid et helt unikt samhold mellom studentene på NHH og BI. 50 år med stafett er i bunn og grunn et resultat av sterke bånd og godt samarbeid mellom to handelshøyskoler. Det en gang samlende formålet lever derfor (heldigvis) i beste velgående!

Mye arbeid er lagt ned av de to Stafettkomiteene gjennom året, og det er utrolig gøy å se at det i år er høstet avkastning gjennom rekordhøy deltagelse på treninger og testløp. Når startskuddet går 13.april, vil ett år med detaljert planlegging og tett samarbeid være over på 3 intense dager. I år skal det løpes 105 etapper fra Bergen til Oslo. Kvinne mot kvinne, mann mot mann, ASAP mot FFL/UBB, rødt mot blått, NHH mot BI. Grenser skal pushes og bekjentskap skal stiftes.

Gi det dere har, ta vare på hverandre, og bidra til å skape den eventyrlige stemningen som Bergensbaneløpet er kjent for. Sammen skaper dere en verdig 50-årsfest og Vårens sprøeste eventyr!

På vegne av Stafettkomiteen 21/22 ønsker jeg begge skoler masse lykke til.

 

Oda Sikkeland,

Leder Stafettkomiteen NHH 21/22

Forrige

Hilsen fra Stafkom BI 21/22

Hilsen fra lederne BBL 2023

Neste