BI-legendene som aldri fikk sin fortjente hyllest

Denne artikkelen ble skrevet til Bergensbaneløpet 2020 og deler av artikkelen kan derfor være utdatert.
Hvert år deler hver av Stafettkomiteéne ut de gjeve slitekrusene, som gis ut til traverne som har deltatt på Bergensbaneløpet hele fem ganger. Dette er et symbol og en takk for deres tro tjeneste til stafetten. I 2020 ville det vært hele fem slitere fra BI, som dessverre ikke fikk sin velfortjente hyllest under BBL. Vi har derimot hørt med dem om hva de mener BBL har betydd for dem.
Tekst: Sara Sophie Wiberg


Anders Jerpstad


Eirik Ø. Velure


Fredrik Ole Oldereid Andersen


Jørgen Elisenberg


Sander Søndrål

Hva er ditt beste BBL-minne?

Anders Jerpstad: Da jeg som medlem av Stafkom spurtslo den daværende ubeseirede BBL-legenden Knut Olav Øygard i sin siste BBL-stafett inn til et supporterstopp på Bromma Kro. Magisk!

Eirik Velure: Beste minne må være min første seier, da jeg startet ca 1,5 min bak. Men så at jeg gjennom hele etappen tok innpå for hver meter.

Fredrik Ole Oldereid Andersen: Vanskelig å velge, men etappen min i 2018 husker jeg nok best. Jeg løp i tropevarme, det var supporterstopp halvveis og Hardangerfjorden var på sitt vakreste. Det hele ble toppet med tidenes bankett, der bergenserne skjønte hvilken skole som var den moralske vinneren…

Jørgen Elisenberg: Utrolig vanskelig å velge ett spesifikt minne, men noe som er like gøy hvert år, er å være med å pushe løperne under deres etappe. Noe jeg husker spesielt godt er kongeetappen til Eivind Wikshåland i 2017 – sjukt hvor hardt folk er villig til å presse seg under BBL.

Sander Søndrål: Jeg har mange gode minner fra BBL. Jeg må nevne to legendariske dueller der jeg fikk være sykkelpeser. Duellen mellom Eivind Wikshåland og Martin Finne på kongeetappen i 2017 må være en av de mest dramatiske da Eivind rullet ned i grøfta 200m før mål etter et monsterrykk. Duellen mellom Lystad og Aastveit i 2017 er også et høydepunkt da hestene løp så fort opp Sollihøgda at jeg måtte henge fast i bildøren for å holde følge med sykkel.

Hva er ditt beste Bankettminne?

Anders Jerpstad: Da jeg vant banketten i 2018 og livefeeden konkluderte med det!

Eirik Velure: Beste minne fra bankettene, må være da Jahn Ivar «mini» Jakobsen var konferansier. Ikke bare var han morsom, men på after-party prøvde han seg på samtlige av de flotte damene som var der. Uavhengig av om de hadde kjæreste eller ikke.

Fredrik Ole Oldereid Andersen: Banketten 2016. Min første bankett og mye av grunnen til at jeg har vært med helt til nå.

Jørgen Elisenberg: Showet konferansierene til NHH stelte i stand i Bergen i 2016 var sykt fett. Er fristet til å si at NHH er bedre enn BI når det kommer til å arrangere banketter, så til alle dere som er med for første gang, gled dere til BBL banketten 2020 #handsdown.

Sander Søndrål: Jeg husker lite av BBL-bankettene, da jeg som alle andre er overstadig beruset. På dansegulvet i kjelleren på NHH blir det alltid glovarmt.

Hva gleder du deg mest til under årets (2020) BBL?

Eirik Velure: Det er mange ting å se frem til under årets BBL. Gleder meg jo så klart til å løpe min egen etappe. I tillegg blir det spennende å se hvordan konge og dronning etappene går, og hvem som kommer seirende ut.
Men det jeg gleder meg mest til må jo være når vi går i mål på Torgallmenningen i Bergen. Og hvor BI har vunnet årets BBL.

Fredrik Ole Oldereid Andersen: Male NHH i blått.

Jørgen Elisenberg: Jeg gleder meg til hele turen, men spesielt til etappen min. Øyeblikket når man får og leverer fra seg stafett-øksa er helt spinnvilt. Vil strekke meg så langt å si at det kanskje er noe av det råeste man kan oppleve med buksene på. Ser meg ‘’dessverre ‘’ nødt til å åpne lommeboka og ta noen kurs på BI i årene som kommer for å kunne bli med over fjellet flere ganger #Lystadforpresident.

Sander Søndrål: I år ser jeg frem til en ny duell mot Kristoffer Adolfsen. Jeg forventer et nytt jevnt lureløp, mann mot mann. Det er også gledelig å se igjen gamle kjente, både løpere og supportere.

Beste sang å løpe til?

Anders Jerpstad: Kanskje ikke akkurat den beste sangen, men:
Jeg har startet hver BBL-etappe med «Extreme Ways» av Moby. En sang fra Bourne-filmene. Den setter stemningen, gjør meg fokusert, hjelper meg finne riktig tempo og komme i flytsonen. Avslutter alltid med «Ecuador» av Slash!, når den kommer på er det bare å beinfly til mål.

Eirik Velure: Infinitiy 2008 – Klaas Vocal edit, Guru Josh Project

Fredrik Ole Oldereid Andersen: Strobe av deadmau5

Jørgen Elisenberg: Warriors av Imagine Dragons tett etterfulgt av Greased Lightnin’.

Sander Søndrål: Når Ecuador spiller på biltaket finner jeg alltid uante krefter. Har også mørke minner dypt nede i kjelleren med Fear of the dark av Iron Maiden.

Hvor mange etappeseire har du de fire siste årene?

Anders Jerpstad: 2 seiere og 2 tap.

Eirik Velure: Har totalt 2 seiere, 1 uavgjort og 1 tap i min bbl karriere. Er mellom 40 sek til 1 min i pluss totalt. Uavgjort i 2016, seier i 2017 og 2018 og tap i 2019.

Fredrik Ole Oldereid Andersen: 1 av 4

Jørgen Elisenberg: Har kun én seier (i mitt tredje BBL, 2018).

Sander Søndrål: Jeg har tre etappeseire de siste tre årene. Første året ble jeg for hissig på grøten og det raknet fullstendig på slutten. Jeg pleier som regel å miste det på slutten – både på etappen og banketten.

Forrige

Amalie på vei mot toppen

Historietime med Alf Hildrum

Neste