BBL-mimring med Per Godvik

Med 50årsjubileumet til Bergensbaneløpet som nærmer seg med stormskritt har vi tatt en prat med tidligere Stafkom alumni Per Godvik om hans minner fra stafetten.

Per studerte på NHH fra 2000 til 2004 og var styremedlem i stafettkomiteen to ganger. Først som internansvarlig i 2002 og deretter som leder i 2003. Han løp Bergensbaneløpet alle sine fire studieår og er dermed stolt eier av det gjeve «sliterkruset» som et symbol på deltakelsen.

Hvordan kom du inn i miljøet rundt Bergensbaneløpet?

– Jeg hadde bakgrunn fra friidrett, så det skjedde ganske naturlig.

Godvik forteller at det var kombinasjonen av trening og det sosiale rundt som appellerte til han. I tillegg synes han alt arbeidet rundt Bergensbaneløpet var gøy.

– Engasjementet i studentforeningen på NHH er noe helt unikt. Det er mye vanskeligere å få folk til å stille opp i tradisjonelle idrettslag, sier han.

I arbeidet rundt Bergensbaneløpet er det mye logistikk som skal på plass og Per husker at det kunne bli hektisk i tiden frem mot stafetten.

– På en eller annen måte endte det alltid med å gå greit likevel, sier han.

Engasjement for frivillighet og idrett har Godvik tatt med seg videre. Han har hatt lederverv i friidretten gjennom flere år og er nå meeting director for Trond Mohn Games, Norges nest største friidrettsstevne etter Bislett Games.

Per Godvik feirer vel gjennomført stafett!

En sosial arena

Gjennom 50 år med BBL er det en del ting som har endret seg, Per trekker frem utviklingen av stafetten som et sosialt arrangement som noe positivt.

– Tidligere stoppet man ikke stafetten, men løp konstant hele veien.

Per trekker frem overnattingene og pausene underveis i stafetten, samt den avsluttende banketten som noe som har økt engasjementet og gjort stafetten mer attraktiv for løperne.

– I tillegg gjør heiagjengene en viktig innsats for holde stemningen på topp gjennom hele stafetten, sier han.

Per sier også at forholdet mellom komiteene på NHH og BI har utviklet seg.

– Rivaliseringen var mye skarpere før, det har blitt mer vennskapelig konkurranse over tid.

Imponert over dagens prestasjoner

Under Per sin tid i stafettkomiteen ble NHHs testløpstrasé lagt om til å gå fra skolen og utover i Helleveien. Denne løypen er fortsatt gjeldende, og Per lar seg imponere over tidene som settes av dagens studenter.

– Nivået har utvilsomt blitt mye høyere, jeg har inntrykk av at det er mer vanlig å drive med løping i dag, avslutter Per.

Forrige

Hilsen fra lederne BBL 2022

Hilsen fra Stafkom BI 21/22

Neste