Hilsen fra lederne BBL 2022

To år er gått, og endelig er ventetiden over! Etter at Bergensbaneløpet 2020 ble avlyst og 2021-utgaven måtte gjennomføres på covid-vennlig vis på to ulike friidrettsbaner, blir det ulidelig spennende når Bergensbaneløpet endelig skal arrangeres igjen slik vi kjenner det. Endelig skal Bergensbaneløpet over fjellet; fra øst til vest; for å se hvilken skole som er best. Endelig er det duket for Bergensbaneløpet 2022.

Det er ikke uten grunn at BBL blir kalt «Vårens sprøeste eventyr». I 49 år har løpere fra NHH og Oslo trosset vær og vind, og kjempet mot hverandre i intense dueller over fjellet for å forsvare sin skole. Dette året blir den 49. utgaven av stafetten arrangert. Igjen skal det kjempes om å være raskest over fjellet, og i år går startskuddet av i Oslo, og stafetten avsluttes med enda en historisk bankett i Bergen. BI mot NHH, blå mot rød, ASAP mot FFL og UBB.

Gjennom høsten og vinteren har det blitt ofret blod, svette og tårer for at både løpere og supportere skal være klare til spennende dueller i mars/april. På NHH har det foregått et generasjonsskifte der femtekullister med legendestatus er blitt erstattet av sultne og spreke førstekullister. Det er blitt lagt ned utallige kilometer siden skolestart i høst. Kilometerne er blitt forsert i sol og regn, vind og blest, i Fjellveien og på Gran Canaria. Treningen er med andre ord lagt, og det er en NHH-gjeng stappet av positiv energi, lagånd og konkurranseinstinkt som nå står klare til start i Oslo.

På solsiden av fjellet har team BI utnyttet åpningen av landet til det fulle, med comeback av tradisjonsrike Karrieretrappa, hyttetur med ambassadører og treningssamling (chartertur) til Tenerife. Vi har gjennom året bygget opp BBL kulturen på BI og med en god oppsving på lsutten av uttaklsøps perioden er vi klare for ferden over fjellet! Med en tropp der toppen på dame og herresiden er noe man sjelden har sett maken til i BBL historien er vi klare for å bryte NHH sin seiersrekke en gang for alle!

Bak tåken av positiv rivalisering og konkurranse skjuler det seg imidlertid et unikt samhold mellom studentene på BI og NHH. Gjennom 49 år har Bergensbaneløpet dyrket nye vennskap og samarbeid på tvers av skolene. Vi håper årets stafett igjen blir en arena for topp idrettsglede, vakkert samhold og uvurderlig laginnsats! Vi håper derfor alle gjør en ekstra innsats for å ta vare på hverandre og bidra til den eventyrlige stemningen Bergensbaneløpet er så kjent for. Husk at vi som deltakere er representanter for våre skoler og studentforeninger, og at vi sammen er med på å forme hva andre tenker om oss, våre skoler og selve Bergensbaneløpet. Det er ingen tvil om at årets stafett blir minst like spennende som de foregående årene. Hvem som går av med seieren når tre dager over fjellet er lagt bak oss gjenstår å se. Uansett hvem som vinner har hver og en av oss grunn til å være stolte av å være del av vårens sprøeste eventyr.

Lykke til, måtte den beste skolen vinne!

Forrige

Hilsen fra BI-rektor Inge Jan Henjesand

BBL-mimring med Per Godvik

Neste