Årets slitere fra NHH

Hvert år deler hver av Stafettkomiteéne ut de gjeve sliterkrusene, som gis ut til travere som har deltatt på Bergensbaneløpet hele fem ganger. Dette er et symbol og en takk for deres tro tjeneste til stafetten. I 2023 er det 50-årsjubileum for stafetten og vi har gleden av å dele ut den gjeveste utmerkelsen man kan få i BBL-sammenheng til utrolige fem NHH-løpere! For å hylle dem har vi tatt en titt i arkivet for en gjennomgang av deres BBL-karrierer og tid i Stafkom-miljøet, som inneholder både oppturer, nedturer og mange elleville etapper.

Før vi presenterer årets slitere vil vi gjerne minne om Bård Fyhns berømte ord etter at han mottok sitt sliterkrus ved fjorårets BBL. «Det er forskjell på kaffe. Men det er enda større forskjell på kaffekrus».

 

Erling Moseby (BBL 2019, 2020, 2021, 2022, 2023)

Den første ut av årets slitere er en mann som kan siteres på det kjente uttrykket «If you can’t beat them, join them». Erling Moseby er den eneste av årets NHH-slitere med en fortid i blått. Ved siden av satsingen som langrennsløper i Kjelsås var Oslo det naturlige valget. Da Erling la skiene på hylla ble han en del av Stafkom-miljøet på BI Nydalen. I 2019 løp Erling sitt første BBL, fasit ble etappeseier med 50 sekunder og starten av en stor BBL-karriere var i gang.

Neste år tok Erling steget opp til styret hvor han hadde rollen som trenings- og rekrutteringsansvarlig. I Stafkomåret 2019/2020 var det et stort engasjement om treninger og arrangementer på BI, men stafetten ble dessverre avlyst grunnet pandemien. Erling er dermed den eneste treningsansvarlige ved BI som i nyere tid har unngått å tape mot NHH.

Under ImpossiBBL i 2021 løp Erling sitt siste BBL for BI hvor motstanderen fra NHH også hadde en fortid i blått. Vi snakker om selveste Henrik Olstad som Erling slo med i overkant av 2 minutter. I første fysiske BBL på 2 år i 2022 løper både Henrik Olstad og Erling Moseby i rødt. Denne gangen blir Erling satt opp mot en av de beste representantene fra sine tidligere lagkamerater i blått og seiersmarginen ender på 2 minutter i favør BI. I 2023 er det et år siden Henrik Olstad mottok sitt sliterkrus og ringen er på mange måter sluttet når Erling løper ut på sin siste BBL-etappe og også han mottar sitt velfortjente sliterkrus.

Vi takker for innsatsen i både blått og rødt og ønsker Erling lykke til!

Petter Elias Vestre Røkke (BBL 2019, 2020, 2021, 2022, 2023)

Neste mann ut er medlem av det gylne “2018-kullet” i Stafkom NHH. Petter Elias Vestre Røkke er den andre løperen som vil få utdelt sitt velfortjente sliterkrus etter en lang og innholdsrik BBL-karriere. Sunnmøringen med en solid langrennsbakgrunn skled rett inn i løpemiljøet på NHH. I hans første BBL ble det en overbevisende seier med nesten 40 sekunders margin over BIs Mads Kåfoss på etappe 75.

I 2020/2021 ble Petter Elias en del av Stafkom-styret hvor han hadde vervet som treningsansvarlig, en oppgave han løste på imponerende vis. Gjennom en utfordrende høst preget av korona-restriksjoner viste Petter Elias seg som ekstremt løsningsorientert og fikk gjennomført tilpassede treningsøkter. Med mindre grupper og avstandsbegrensninger fikk Stafkom i stor grad holdt treningene gående gjennom året og dette var et viktig avbrekk for mange studenter i en utfordrende tid. ImpossiBBL 2021 står også igjen som det året hvor NHH hadde sitt hittil sterkeste lag med rekordlav cut på både jente- og guttesiden. Petter Elias fikk bryne seg på en duell mot daværende trenings- og rekrutteringsansvarlig i Stafkom BI. I snøværet på Skansemyren ble det tap for Petter Elias på 51 sekunder, men hans knallsterke lag tok den sammenlagte seieren med hele 1 time og 25 minutter.

Året er 2022 og i første fysiske BBL på to år fikk Petter Elias tildelt etappe 73 hvor han viste BI-løperen ryggen ut fra Granvin og tok etappeseieren med over to minutters margin! Vi er utrolig glade for å ha med oss Petter Elias i år og ønsker lykke til på etappen og gratulerer med sliterkruset.

Oda Sikkeland (BBL 2019, 2020, 2021, 2022, 2023)

Det tredje av årets sliterkrus går til en som har betydd utrolig mye for løpemiljøet på NHH gjennom sin studietid. Oda Sikkeland er selve definisjonen på hva Stafkom og BBL handler om. Vi er mange som har hatt glede av hennes smittende humør, engasjement, støttende heiarop og latter gjennom hennes fem år på NHH. Oda er også et arbeidsjern uten like og har vært en enorm ressurs for Stafkom NHH. Hun har sittet i styret to ganger, først som økonomiansvarlig i 20/21 og deretter som leder i 21/22. Med Oda i styret klarte de to nevnte stafettkomiteene å oppnå store bragder på hver sin måte. I 2021 ble ImpossiBBL gjennomført hybrid på Skansemyren i Bergen og på Sognsvann i Oslo. Oda var en sterk bidragsyter til å få arrangementet av stabelen i en tid med svært inngripende restriksjoner som gjorde planleggingen utfordrende. ImpossiBBL ble en stor suksess som utrolig mange studenter satte pris på i en periode hvor studietiden kunne oppleves både ensom og utfordrende. Året etterpå tok Oda på seg den store oppgaven å lede Stafkom NHH gjennom det første ordentlige BBL siden 2019. Det innebar utfordringer med at ingen i styret hadde vært med å arrangere et BBL over fjellet før og det måtte nye løsninger til. Under Odas ledelse ble Bergensbaneløpet 2022 en stor suksess og stafetten er nå godt rustet for de neste 50 årene.

Sikkelands BBL-karriere er ikke mindre imponerende. Det startet i 2019 da Oda som førstekullist løp raskest av samtlige jenter på testløpet med tiden 08:44 og fikk æren av å løpe selveste Dronningetappen. En etappe som i åddetallsår innebærer 5,1 kilometer med en høydeprofil av de sjeldne, Oda løste det forbilledlig og tok etappeseieren med over 3 minutters margin. Etter den avlyste stafetten i 2020 var det en glede å se Oda til start på etappe 61. I snøværet på Skansemyren ble det tap på etappen med halvminuttet mot BIs Marte Nordlunde, men dette var ikke det siste vi så av Oda i BBL. Året er 2022 og som leder i Stafkom NHH løper Oda igjen raskest på testløpet. Det er duket for comeback på Dronningetappen i første fysiske BBL på 2 år. Oda løste oppgaven med bravur og tok etappeseieren med 1 minutt og 38 sekunder. I 2022 er Oda inne i sitt siste år på NHH og for første gang var det usikkerhet om hun skulle bli klar til stafetten. Etter et vel gjennomført Marcialonga slet Oda med konsekvensene av for trange skisko. Sakte, men sikkert har hun gjennom alternativ trening kjempet seg tilbake og er klar for en siste dans i BBL-sirkuset.

Vi ønsker Oda masse lykke til med årets etappe, og gratulerer med sliterkruset!

Andreas Fossan (BBL 2019, 2020, 2021, 2022, 2023)

«På mange måter en helt vanlig mann, men på mange måter så mye mer enn bare det». Andreas Fossan er nærmest synonymt med Stafkom NHH. Siden førstekull har han vært svært aktiv i løpemiljøet og han har vist en enorm personlig forbedring i denne perioden. På testløpet i førstekull løp han på 14:30, i hans første BBL etappe i 2019 ble det et knepent tap på 6 sekunder, men en stor BBL-karriere var i gang!

Etter et avlyst BBL i 2020 tar Andreas steget inn i Stafkomstyret for året 2020/2021. Vervet var magasinansvarlig og Andreas gjorde en iherdig innsats og fikk stablet på beina streaming av stafetten live fra både Skansemyren og Sognsvann. Andreas løp selv etappe 99 og gikk på et tap på rett under minuttet mot BIs Sondre Juven. I 2021/2022 var Andreas igjen del av NHH sin stafettkomite og denne gangen gikk stafetten endelig over fjellet igjen. Nå fikk Andreas sin etterlengtede etappeseier på 1 minutt og 40 sekunder.

I høst satte Andreas personlig bestenotering i sitt siste testløp på tiden 12:52 som ga han plass på den forgjettede adelslisten. I år skal Andreas gjøre sin debut på selveste kongeetappen og vi gleder oss veldig til å se han i aksjon for siste gang i dette sirkuset vi alle elsker. Vi ønsker lykke til og gratulerer med sliterkruset!

Jørgen Høiås (BBL 2019, 2020, 2021, 2022, 2023)

Da Jørgen Endresen Høiås løp sin første etappe for NHHs lag under Bergensbaneløpet var det som en av de siste løperne som kvalifiserte seg. Høiås startet sin testløpskarriere med en tid på 15:30, etter å ha kommet rett fra Forsvaret var nok steget til Jørgen noe tyngre enn hans silkemyke fremgangsmåte han har vist de siste årene, både rundt Garpetjern, i Fjellveien, og der han har løpt sine etapper.

Da Høiås debuterte under BBL i 2019 løp han den 3,7km lange etappen langs Strandafjorden i Ål. Den gang puttet han hele 1 minutt i BI sekken, og manifisterte med det den lysende BBL karrieren han hadde i vente. Med god seiersmargin i 2019 var det høye forventninger til hva Høiås kunne utrette da han for andre gang skulle i ilden for Team BDO NHHS under ImpossiBBL i 2021. Dessverre ble det den gangen et raust tap av den sindige trønderen.

Sammen med Lina (BI) er han den eneste av årets Krus-mottakere som ikke har hatt verv i Stafettkomiteen. Høiås har derimot herjet på andre arenaer, med blant annet Lurken skilag, der han har mang en alpetur under beltet. Høiås har brukt disse høydedøgnenene godt til å spisse form mot BBL, og etter hvert kommet seg i kjempeform. I årets BBL er han en av løperne NHH virkelig kan stole på, og skal ut og herje på den 5,5km lange etappen inn mot Sokna, der han skal bli tatt i mot av resten av sirkuset, som nybakt sliter!

Takk for lang og tro tjeneste, Jørgen!

Forrige

Hilsen fra lederne BBL 2023

Hilsen fra Team NHHS BDO sin hovedsponsor

Neste