Hilsen fra Stafkom NHH 19/20

Etter noen bjørnunger i de sene nattetimer i 1972 ble ideen om Bergensbaneløpet unnfanget. Studentmiljøet på NHH hadde blitt politisert og det var to enklaver. De som var pro-EF (EU) og de som var anti-EF (EU). Noe måtte gjøres. Studentmassen på NHH måtte samles, og det rundt noe så mye større enn EU. Fellesskap, mestring og idrettsglede skulle skapes rundt den deilige følelsen av å kunne nedsable BI i en fair, men brutal, duell fra skole til skole. BI var ikke vonde å be, og brått ble Bergensbaneløpet en realitet i 1973.

Intensjonen om at Vårens Sprøeste Eventyr skulle fungere som et samlende avbrekk fra politisk mas og mylderet av dårlige nyheter som preget verdensbildet, ble raskt en realitet. BBL ble en jovial, lite selvhøytidelig, men fortsatt enormt prestisjetung, løpsfest.

Spoler vi 49 år frem i tid, er det liten tvil om at løpsfesten Bergensbaneløpet trengs mer enn noen gang.

I fjor måtte vi dessverre avlyse BBL for første gang i historien. Det var ikke noe særlig gøy. Likevel bød opptakten på mange flotte minner. På testløpene ble det levert enorme prestasjoner, og tradisjonen tro ble nye vennskap stiftet over saftdunken og Oreo-kjeksene som ventet etter at tirsdags- og torsdagsritualet på NHH var vel gjennomført. Vi tok oss attpåtil en liten ferietur til Tenerife, hvor en del av oss virkelig fikk lært hverandre å kjenne.

Jeg vil, i fullt flåsete alvor, påstå at resten av verden står stille mens BBL foregår. Stafettkomiteéne holder maskineriet i gang, mens ivrige og uvurderlige støttespillere bidrar. Å løpe full gnu på egen etappe er i alle løperes mentale forberedelse, og i et deilig klimaks bryter euforien ut når mållinjen er forsert og stafettøksa bringes videre.

At årets stafettkomiteer har klart å organisere en ny løpsfest, på tross av alle de stusselige nyhetene som preger oss, fortjener all honnør. Vi skal løpe i et format som naturligvis må skille seg noe fra de tradisjonsrike utgavene, men rent prinsipielt står kjernen i fenomenet BBL like sterkt.

Kvinne mot kvinne, mann mot mann, skole mot skole. Asfalten er byttet ut med tartan, men motstanderen er den samme.
Gled dere til å føle løpsnervene bruse og masse lykke til, alle og enhver!

På vegne av Stafkom NHH 19/20,

Vetle Lunde

Leder, Stafkom NHH 19/20
Forrige

Hilsen fra Stafkom BI 19/20

Videohilsen fra NHH-rektor Øystein Thøgersen

Neste