Årets BBL BI ambassadører

Denne artikkelen ble skrevet til Bergensbaneløpet 2022 og deler av artikkelen kan derfor være utdatert.

I forbindelse med årets utgave av Bergensbaneløpet har jeg tatt en prat med ambassadør for Team BI, Viktor Forafonov, om hvordan det har vært å være ambassadør og hvilke erfaringer han sitter igjen med.

Først og fremst Viktor, hvordan er det å være ambassadør?

Det er en stor glede for meg å kunne være ambassadør for Bergensbaneløpet 2022. Det har gitt meg vennskap for livet og jeg er takknemlig for at Stafkom har gitt meg muligheten. Ikke minst er det å være en del av noe stort uvurderlig.

Hva innebærer i rollen som ambassadør?

«Som ambassadør har man forskjellige oppgaver innad i teamet. Vi har fire forskjellige teams bestående av en leder og x antall ambassadører. Teamene er som følger; event, info, marked og logistikk.

Siden jeg er med på infoteamet har jeg hatt oppgaver hvor jeg vi gjerne skaper noe som kan legges ut på Instagram, eller at vi for eksempel dokumenterer de forskjellige eventene vi arrangerer. Jeg har også vært funksjonær under uttaksløpene vi har hatt i vinter, og har selvfølgelig også stått på stand. Utover oppgavene man får tildelt så handler jo det å være ambassadør litt om å være et godt ansikt utad, og representere BBL på en best mulig måte slik at andre studenter blir interessert og tar del.
Verdt å nevne er at vi fikk en fresh treningst-skjorte fra Dæhlie og en hettegenser med BBL-logo på».

Spennende, hva med sosiale happenings - har dere hatt noe av det mens du har vært ambassadør?

«Jepp, vi har hatt to turer, hvor den ene faktisk var til Spania. Vi dro 17 ambassadører og ledere på treningssamling. Det var en veldig morsom tur, hvor jeg fikk muligheten til å bli enda bedre kjent med de andre ambassadørene samt lederne. En sånn tur er uvurderlig for team-building, men det var ikke bare trening som var i fokus. Vi gjorde også mye sosialt som å henge på stranden, være i badeland, spise på restauranter og naturligvis fikk vi testet ut utelivet i Spania. Det var en helt fantastisk tur som jeg gjerne skulle opplevd igjen».

Høres ut som en morsom tur! Jeg har også hørt at dere pleier å dra på hyttetur hvert år. Ble det hyttetur i år også?

«Ja, det ble selvfølgelig en hyttetur. Nesten alle av ambassadørene, lederne og supporterne dro på hyttetur til Svarstadhytta. Der gjorde vi mye morsomt, blant annet teambuilding-oppgaver hvor teamet mitt naturligvis vant, hehe. Vi hadde jacuzzi, badstue, pizza og taco-kveld, noe som var utrolig morsomt og ikke minst hyggelig. Det ble også en liten løpetur dagen derpå på lørdagen, det var selvfølgelig tungt, men det hjalp at jeg ikke var den eneste som var fyllesyk, haha. Det som er så bra med turer med alle er at man blir enda mer samlet som gjeng. Det fine er at alle er i godt humør og villig til å bli kjent med alle».

Siste spørsmål nå, hvilke muligheter får man senere av å være ambassadør for et så stort prosjekt som Bergensbaneløpet?

«Det fine med å være ambassadør for BBL er at man blir kjent med utrolig mange fine folk, og naturligvis tilegner seg en relevant erfaring som du kan ta med deg videre i livet. Som for eksempel det å jobbe i team, det er jo noe som kan bli relevant med tanke på jobb. Det er jo også nydelig å ha på CV-en, siden BBL er BI sitt eldste prosjekt(!) så har mange arbeidsgivere tilknytning eller kjennskap til BBL. Dette kan være til stor fordel, det er jo noe å snakke om og ikke minst bonde rundt. Et pluss er at de fleste arbeidsgivere liker aktive arbeidstakere. Det er også fint å ha på CV-en fordi du viser til arbeidsgiver at du har vært engasjert utenfor studiene.»

Takk for praten, Viktor! Ønsker deg lykke til under Bergensbaneløpet 2022, måtte Team BI endelig vinne!

«Vi satser på det! Ha det bra.»

Forrige

Hilsen fra Stafkom BI 20/21

Årets BBL NHH ambassadører

Neste